ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ

Kάλεσμα στην πανεκπαιδευτική διαδήλωση της 14ης Γενάρη

Τις προσεχείς μέρες αναμένεται να κατατεθεί στην βουλή νομοσχέδιο, το οποίο ανακαθορίζει το σύστημα διορισμού των εκπαιδευτικών, δυσχεραίνοντας επιπροσθέτως την προοπτική μόνιμων προσλήψεων και διορισμών. Το νέο προσοντολόγιο υποβαθμίζει την εργασιακή δύναμη των πτυχίων, εξαναγκάζοντας σε διαρκή κυνήγι απόκτησης πιστοποιήσεων, προσόντων και υπερξειδίκευσης.

Το νέο νομοσχέδιο εντάσσεται στην ατζέντα του περαιτέρω συγχρονισμού της ελληνικής καπιταλιστικής οικονομίας με την νεοφιλελεύθερη πραγματικότητα, ατζέντα που με συνέπεια και υπερβάλλων ζήλο υπηρετεί η “κυβέρνηση της αριστεράς” την τελευταία τετραετία. Η συρρίκνωση του δημόσιου τομέα στα πλαίσια της στρατηγικής αποδέσμευσης της αγοράς απ’ το κράτος, οδηγεί μοιραία σε απολύσεις, “ευέλικτες” μορφές και “ελαστικοποιημένη” εργασία, ως απότοκα της απορρύθμισης των εργασιακών σχέσεων. Η καπιταλιστική αναδιάρθρωση γίνεται όλο και πιο επιτακτική και ταυτόχρονα όλο και πιο βίαιη, μέσα στο εκρηκτικό περιβάλλον της παγκόσμιας συστημικής κρίσης. Ως αποτέλεσμα παραδίδει στο διάβα της ανθρώπινα συντρίμμια. Οι συνταγές διαχείρισης της κρίσης, είτε επιστρατεύουν μοντέλα κρατικού παρεμβατισμού είτε νεοφιλελευθερισμού, αποτελούν την όψη του ίδιου νομίσματος: της έντασης της κρατικής και καπιταλιστικής βαρβαρότητας

Το εν λόγω νομοσχέδιο θα κατατεθεί στην βουλή, σε μια συγκυρία όπου η τεχνητή κυβερνητική κρίση έχει επισκιάσει τον δημόσιο λόγο και διάλογο. Η “κρίση” αυτή δεν είναι τίποτα παραπάνω από μια προσυμφωνημένη τρίπλα κομματικής επιβίωσης. Την ώρα που οι συριζανελ καταρρέουν και προετοιμάζονται για την οριστική τους έξοδο από την πολιτική διαχείριση, τα αντεργατικά νομοσχέδια έχουν συνέχεια. Το ίδιο και η κρατική καταστολή. Ενδεικτική είναι η αντιμετώπιση που έχαιραν οι εργαζόμενοι/ες στην εκπαίδευση την προηγούμενη Παρασκευή, όπου η επίθεση των μπάτσων άφησε πίσω δεκάδες τραυματίες.

Ως αυτοδιαχειριζόμενο στέκι φιλοσοφικής στηρίζουμε την πανεκπαιδευτική διαδήλωσης της Δευτέρας 14/1 και καλούμε σε ενίσχυση, εμπλουτισμό και ριζοσπαστικοποίηση των φοιτητικών, μαθητικών, πανεκπαιδευτικών αγώνων.

Ενάντια στο προσοντολόγιο και την νέα επίθεση στον κόσμο της εργασίας!

Ενάντια στην εγγενή εκμετάλλευση κράτους και καπιταλισμού, που γεννούν την φτώχεια και την ανέχεια!

Πανεκπαιδευτική διαδήλωση Δευτέρα 14 Γενάρη στην 1.30μμ στα Προπύλαια

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *