ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ

Αγωνιστική επαγρύπνηση για να διώξουμε τις ΟΠΠΙ με τις κλωτσιές!

Ο κρατικός σχεδιασμός για την προσπάθεια εγκατάστασης της πανεπιστημιακής αστυνομίας έχει φτάσει στο τελικό του στάδιο. Με δηλώσεις του ο υπουργός προστασίας του πολίτη έχει τοποθετήσει την ανάληψη καθηκόντων των ΟΠΠΙ μέσα στα campus στις αρχές Ιουνίου, με δημοσιεύματα να υποδεικνύουν ως ημέρα εισόδου την 10η Ιουνίου. Η νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας επιχειρεί να ρίξει την τελευταία της ζαριά για τον σχεδιασμό εγκατάστασης των πανεπιστημιόμπατσων, που εδώ και 1,5 χρόνο έχει αποτύχει πηγαίνοντας  από αναβολή σε αναβολή, βρισκόμενος αντιμέτωπος με τις ισχυρές φοιτητικές αντιδράσεις και τους μαζικούς και μαχητικούς φοιτητικούς αγώνες που έχουν σταθεί αγκάθι στην εφαρμογή του.

Η εγκληματική παρουσία και ο  πραγματικός ρόλος των αστυνομικών δυνάμεων μέσα στα πανεπιστήμια  έχει φανεί όλο το προηγούμενο διάστημα, μέσα από  τις «πρόβες δοκιμής» που έχουν πραγματοποιηθεί στο ΑΠΘ, με την μόνιμη στρατοπέδευση των μπάτσων να έχει οδηγήσει σε συλλήψεις και σοβαρούς τραυματισμούς φοιτητών/τριών. Η πανεπιστημιακή αστυνομία δεν θα έρθει για να πατάξει την δήθεν ανομία μέσα στα πανεπιστήμια, όπως προπαγανδιστικά διακηρύσσεται από τους υποστηριχτές της. Θα έρθει για να καταστείλει τους αγωνιζόμενους φοιτητές και φοιτήτριες  που δεν σιωπούν και παλεύουν ενάντια στους αντικοινωνικούς σχεδιασμούς κράτους και κεφαλαίου για την τριτοβάθμια εκπαίδευση, να καταστείλει τον δίκαιο αγώνα μας ενάντια στις νεοφιλελεύθερες αναδιαρθρώσεις, τις ιδιωτικοποιήσεις, το επιχειρηματικό πανεπιστήμιο που δομείται σε πλήρη εναρμόνιση με τις κρατικές και καπιταλιστικές ανάγκες. Άλλωστε, αυτός ήταν και είναι ο διαχρονικός ρόλος των έμμισθων ρουφιάνων του κράτους, να διαφυλάττουν και να προστατεύουν τα συμφέροντα και τους αντικοινωνικούς σχεδιασμούς των αφεντικών τους.

Τώρα λοιπόν, έχει έρθει η ώρα να απαντήσουμε μαζικά και μαχητικά στα κρατικά σχέδια για την εγκατάσταση των έμμισθων ρουφιάνων του κράτους μέσα στα πανεπιστήμια. Να απαντήσουμε και να σταθούμε ανάχωμα στις αστικές βλέψεις για ένα πανεπιστήμιο που θα είναι κομμένο και ραμμένο στις ανάγκες των αφεντικών και του κράτους, εις βάρος της μεγάλης πλειοψηφίας των φοιτητών/τριών. Κι αυτός είναι ένας αγώνας που αφορά κάθε ταξικά προσδιορισμένο φοιτητή και φοιτήτρια. Χωρίς εγκλωβισμούς σε λογικές ανάθεσης, χωρίς ρεφορμιστικές αυταπάτες, οφείλουμε να ριχτούμε στον αγώνα ενάντια στην πανεπιστημιακή αστυνομία, σ’ έναν αγώνα που είναι συγχρόνως και αγώνας ενάντια στις νεοφιλελεύθερες αναδιαρθρώσεις, ενάντια στους πολιτικούς φορείς τους είτε προέρχονται από δεξιά είτε από αριστερά, ενάντια στο αστικό πανεπιστήμιο της αναπαραγωγής των ταξικών ανισοτήτων και της ιδεολογικής προπαγάνδας.

Την ημέρα που θα επιχειρηθεί η είσοδος της πανεπιστημιακής αστυνομίας να μας βρουν όλους και όλες απέναντι τους! Να υπερασπιστούμε μαζικά και μαχητικά τον κοινωνικό χαρακτήρα του πανεπιστημιακού ασύλου, που έχει κατακτηθεί στο παρελθόν με αιματηρούς αγώνες. Να σταθούμε απέναντι τους, με μαζικές συγκεντρώσεις στις πύλες και στις εισόδους των σχολών μας και να μην αφήσουμε σπιθαμή γης μέσα στα campus και τις σχολές στους έμμισθους δολοφόνους του κράτους. Να τους διώξουμε με τις κλωτσιές! Η επιτυχής έκβαση αυτού του αγώνα δεν θα κριθεί μέσα σε μια μέρα, πέρα από την πρώτη άμεση αντίδραση μας, απαιτούμενη είναι η διάρκεια των κινητοποιήσεων και η συνέπεια, η οργάνωση και η συλλογικοποίηση τις επόμενες μέρες. Για να ακυρωθούν στην πράξη και δια παντός οι αστικές επιδιώξεις για την εγκατάσταση της πανεπιστημιακής αστυνομίας.

Υ.Γ. Καλούμε τον αγωνιζόμενο φοιτητικό κόσμο, τους συντρόφους και τις συντρόφισσες σε επαγρύπνηση και στήριξη τόσο των οργανωμένων, όσο και των άμεσων-αντανακλαστικών καλεσμάτων που θα κοινοποιηθούν τις επόμενες ώρες και τις επόμενες μέρες.

Αναρχικό Στέκι Φιλοσοφικής

 

 

 

 

 

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *