ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ

Ανακοίνωση για τα γεγονότα στο ΑΠΘ

Την Πέμπτη 26 Μαΐου είδαμε να οξύνεται για ακόμη μια φορά η κατάσταση στο ΑΠΘ από το κράτος και τα πειθήνια όργανά του, που έχοντας στρατοπεδεύσει στο campus επιδιώκουν να επιβάλλουν και να νομιμοποιήσουν την παρουσία τους στον πανεπιστημιακό χώρο. Όλο αυτό το διάστημα η «πρόβα» εισαγωγής των μπάτσων, ανεξαρτήτως μορφής τους, να εγκαθιδρυθούν στο πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης έχει γνωρίσει σθεναρές αντιδράσεις που στέκονται ως αναχώματα στον σχεδιασμό. Η κίνηση των μπάτσων στο campus με σημείο αναφοράς το στέκι του βιολογικού και την επιχείρηση για τη βιβλιοθήκη δεν είναι παρά ένας ελιγμός από τον αληθινό στόχο της προετοιμασίας εισαγωγής των ΟΠΠΙ και δημιουργία κλίματος έντασης, ένα ευκαιριακό πρόσχημα για να προχωρήσουν οι σχεδιασμοί. Για άλλη μια φορά οι συνθήκες οξύνθηκαν με πρόσχημα το βιολογικό, το οποίο οι μπάτσοι περιστοίχισαν. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση και διαμαρτυρία των φοιτητών ενάντια στην αστυνομική παρουσία, η οποία ήρθε αντιμέτωπη με την καταστολή που οδήγησε σε σοβαρό τραυματισμό δύο ατόμων, ένας εκ των οποίων έχασε τις αισθήσεις του και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.

Η απάντηση δεν άργησε να δοθεί και δόθηκε δυναμικά και αποφασιστικά. Το ίδιο απόγευμα πραγματοποιήθηκε πορεία που πλαισιώθηκε από 5000 άτομα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Μέσα από τη μαχητικότητα και τις συγκρούσεις που δόθηκαν με τις δυνάμεις καταστολής, τα όργανα που νομιμοποιούνται να ασκούν βία στον αγωνιζόμενο κόσμο, κατέστη σαφές ότι τα σχέδιά τους θα πέφτουν σε χαντάκια. Κατέστη ξεκάθαρο πως ό, τι και να κάνουν, θα μας βρίσκουν μπροστά τους. Η απάντηση των εξεγερμένων φοιτητών απέδειξε για άλλη μια φορά πως με συλλογικοποίηση, οργάνωση, μαζικότητα και μαχητικότητα ανοίγεται το ευθύ μονοπάτι για τη συντριβή τους.

Οι δυσκολίες που αντιμετωπίζει το κράτος στην εφαρμογή των σχεδιαζόμενων μέτρων και την εγκατάσταση της ΟΠΠΙ είναι φανερές, μέσα από τις συνεχόμενες αναβολές και τις μερικές υποχωρήσεις τους στους σχεδιασμούς. Έτσι οι φοιτητές του ΑΠΘ χωρίς καμία οπισθοχώρηση διατηρούν ανέγγιχτη τη φλόγα της αντίστασης και φέρνουν δυναμικά τον αγώνα τόσο μέσα στα campus όσο και έξω, στο δρόμο. Τους δίνουν ένα μάθημα πως όσο κάνουν ένα βήμα μπροστά, θα πέφτουν τρία πίσω.

ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΑΠΟΚΑΛΕΙ ΑΛΗΤΕΣ ΑΛΗΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΜΑΤ ΚΙ ΟΙ ΑΣΦΑΛΙΤΕΣ

ΜΠΑΤΣΟΙ – ΓΟΥΡΟΥΝΙΑ – ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΤΡΑΥΜΑΤΙΕΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ

ΕΞΩ ΟΙ ΜΠΑΤΣΟΙ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΠΑΝΤΟΥ

Αναρχικό Στέκι Φιλοσοφικής

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *