ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ

Ανταπόκριση από την συγκέντρωση της 17ης Μαΐου στην φιλοσοφική σχολή Αθηνών

Στις 17 Μαΐου πραγματοποιήθηκε η καλεσμένη συγκέντρωση στην είσοδο της φιλοσοφικής σχολής Αθηνών με κεντρικό σύνθημα “έξω οι μπάτσοι από τις σχολές” με την συμμετοχή περίπου 50 συντρόφων/ισσών, κατά πλειοψηφία φοιτητών/τριών της φιλοσοφικής, αλλά και άλλων σχολών.

Εξαρχής θεωρήσαμε ότι το επίδικο της συγκέντρωσης υπερβαίνει την φιλοσοφική σχολή και προσλαμβάνει κεντρικό χαρακτήρα λόγω της ολοκλήρωσης της εκπαίδευσης των ειδικών φρουρών που θα στελεχώσουν τις ΟΠΠΙ την ημέρα αυτή, καθώς και της προαναγγελίας ότι επίκειται να εγκατασταθούν στην πανεπιστημιούπολη, σε στρατηγικό κτήριο της οποίας βρίσκεται και η φιλοσοφική σχολή Αθηνών.

Κατά την γνώμη μας ο αριθμός των συγκεντρωμένων ήταν δυσανάλογος των απαιτήσεων της συγκυρίας και της κεντρικής πολιτικής σημασίας της συγκέντρωσης, ωστόσο κατανοητός από το γεγονός ότι είχε αποκλειστεί η πιθανότητα εισόδου των ΟΠΠΙ στις 17 Μαΐου. Άλλωστε οι φημολογίες αναφορικά με την είσοδο της πανεπιστημιακής αστυνομίας στις 17 του μήνα γνωρίζαμε όλοι και όλες ότι αποτελούσε ένα επικοινωνιακό τρικ της φοιτητικής νεολαίας του ΚΚΕ για την εκλογική ενίσχυση της “Πανσπουδαστικής” την επόμενη ημέρα στις φοιτητικές εκλογές και ότι δεν θα επαληθεύονταν.

Συνεχίζουμε τον αγώνα και οργανωνόμαστε συλλογικά για να τους πετάξουμε έξω με τις κλωτσιές από τις σχολές και τα campus.

Καλούμε την Πέμπτη 26 Μαΐου στις 18.00 ανοιχτή συζήτηση για την συνέχεια του αγώνα ενάντια στην πανεπιστημιακή αστυνομία, στον πολιτικό μας χώρο (αίθουσα 819 στον 8ο όροφο της φιλοσοφικής σχολής Αθηνών).

Αναρχικό Στέκι Φιλοσοφικής

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *