ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ

Απάντηση στα συκοφαντικά αίσχη του bloco Φιλοσοφικής

Στο πλαίσιο της σταθερής μας δράσης ενάντια στις φοιτητικές παρατάξεις των τριών αστικών κομμάτων εξουσίας (ΔΑΠ, BLOCO, ΠΑΣΠ), μέλη του Αναρχικού Στεκιού Φιλοσοφικής προχώρησαν την προηγούμενη εβδομάδα σε πρωτοβουλιακή αποκαθήλωση υλικού του BLOCO φιλοσοφικής και αναγραφή συνθημάτων. Η δράση αυτή ούτε η πρώτη ούτε η τελευταία ήταν απέναντι στην εν λόγω παράταξη η οποία συνιστά μέσα στην σχολή τον εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ των μνημονίων, του τσακίσματος μισθών και συντάξεων, της ισοπέδωσης των φοιτητικών διεκδικήσεων και της καταστολής. Τέτοιες δράσεις πάντα θα πραγματοποιούνται τόσο οργανωμένα όσο και πρωτοβουλιακά από πλευράς φοιτητών/τριών αγωνιστών/τριών που δεν δέχονται την παρουσία εκπροσώπων των κομμάτων-εκφραστών της κρατικής και καπιταλιστικής βαρβαρότητας μέσα στον χώρο σπουδών τους. Η συλλογική μας θέση συγκεκριμένα απέναντι στο BLOCO είναι δημόσια κατατεθειμένη και μπορεί να την μελετήσει όποιος/α θέλει εδώ.

Το BLOCO Φιλοσοφικής παρά το γεγονός ότι επί έναν χρόνο στο αίθριο της σχολής υπάρχει τοποθετημένο πανό με την υπογραφή μας, στο οποίο γίνεται ξεκάθαρη η θέση μας απέναντι σε αυτούς, καθώς και απέναντι στην ΔΑΠ και την ΠΑΣΠ, επέλεξε να χαρακτηρίσει τους “δράστες” της αναγραφής των συνθημάτων και της αποκαθήλωσης του υλικού του ως “άσχετους με την σχολή” και “παρακράτος της δεξιάς”. Όσον αφορά τον δεύτερο χαρακτηρισμό τους, αποτελεί μια συκοφαντική και χυδαία κατηγορία που μόνο τα φασιστοειδή της Χρυσής Αυγής έχουν τολμήσει να αποδώσουν σε αναρχικούς. Ενδεχομένως το BLOCO θεώρησε ότι η δράση αυτή δεν σχετίζεται με το Αναρχικό Στέκι Φιλοσοφικής, παρόλα αυτά η ουσία της τοποθέτησης του παραμένει ακέραιη, δεδομένου ότι το σύνθημα “Ο Λαός δεν ξεχνά” έχει υπογραφεί με το ιστορικό σύμβολο του αναρχισμού, το άλφα σε κύκλο. Επομένως είναι προφανές ότι οι ρουφιάνοι των μνημονίων και της φτωχοποίησης του λαού, οι υπερασπιστές του νόμου Γαβρόγλου, συνειδητά αποφάσισαν να χαρακτηρίσουν ως παρακράτος της δεξιάς τον πολιτικό χώρο που έχει υποστεί την καταστολή της δεξιάς με φυλακίσεις, δολοφονίες και βασανισμούς όσο κανένας άλλος χώρος! Ένα τίμημα που πλήρωσε και την περίοδο διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, από την καταστολή της αριστεράς, όπως και κατά τις δεκαετίες διακυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ. Αυτή η πρωτοφανής συκοφαντική κατηγορία, απευθυνόμενη συνολικά προς το αναρχικό κίνημα και όχι μόνο προς εμάς, αναμφίβολα θα απαντηθεί, έτσι όπως αρμόζει.

Την ίδια ώρα το BLOCO είτε μέσα στον συκοφαντικό του οίστρο είτε από άγνοια μίλησε για “άσχετους με την σχολή”. Για κακή του τύχη το Αναρχικό Στέκι Φιλοσοφικής είναι πολιτικός χώρος αποκλειστικά και μόνο φοιτητών/τριών και η δράση του κατά τα 4 χρόνια λειτουργίας του υπήρξε πάντα σταθερή, με μεγάλα ερείσματα και αποδοχή από εκατοντάδες φοιτητές και φοιτήτριες, εν αντιθέσει με την δική του περιθωριακή δράση. Ήταν το Αναρχικό Στέκι Φιλοσοφικής που εκδίωξε την ΔΑΠ (την φοιτητική παράταξη της δεξιάς) και την κατέστησε ανεπιθύμητη ως προς την δημόσια οργανωμένη παρουσία της στην σχολή και καλά θα κάνει το BLOCO να ετοιμάζεται γιατί θα πάρει σειρά: ήδη έχει αργήσει!

Η συκοφαντική αυτή ανακοίνωση επιβεβαιώνει μια αλλαγή της πολιτικής του BLOCO μέσα στην σχολή και έρχεται λίγες μέρες μετά από την δημόσια καταδίκη από μεριάς του, της κατάληψης της σίτισης, με μια χυδαία ανακοίνωση που εκτός των άλλων υποστηρίζει το υπάρχον θεσμικό πλαίσιο της λέσχης. Ταυτόχρονα και στις δύο ανακοινώσεις το BLOCO καυχιέται για την τάχα δυναμική που έχει αποκτήσει (μέσω της συλλογής υπογραφών!!) και είναι εμφανές ότι έχουν πάρει τα μυαλά του αέρα πιστεύοντας ότι έχει αναδειχτεί σε “παράγοντα” των φοιτητικών διεκδικήσεων. Των διεκδικήσεων δηλαδή, που το κόμμα του ως κυβέρνηση, χτύπησε με τον κατάπτυστο νόμο Γαβρόγλου και σε πλείστα παραδείγματα αιματοκύλησε στους δρόμους. Πέρα από αυτή την υποκριτική επίκληση και “υποστήριξη” των φοιτητικών διεκδικήσεων, η μόνη σχέση που έχουν οι εγκάθετοι του ΣΥΡΙΖΑ με αυτές είναι η από τα έξω προσπάθεια τους να εργαλειοποίησουν προπαγανδιστικά τις φοιτητικές διεκδικήσεις (στις οποίες αποτελούν μια περιθωριακή έως και ανύπαρκτη δύναμη) για να τις χρησιμοποιήσουν, σύμφωνα με την γραμμή του κόμματος τους, ως ένα αντιπολιτευτικο χαρτί ενάντια στην Ν.Δ., στο πλαίσιο μιας ενδοσυστημικής διαμάχης για την εναλλαγή της αστικής εξουσίας. Μια διαμάχης η οποία όποιον κι εάν έχει νικητή στις κάλπες θα βγάλει χαμένη την μεγάλη πλειοψηφία της εργατικής τάξης και της νεολαίας που έχει στενάξει όλα αυτά τα χρόνια από την αντιλαϊκή και αντικοινωνική πολιτική όλων των κομμάτων εξουσίας. Δεν ξέρουμε αν το BLOCO προετοιμάζεται ενόψει των εκλογών πιστεύοντας ότι θα ξαναγίνει κυβερνητική νεολαία, αλλά ένα είναι σίγουρο: μέσα από την πολιτική του στηρίζει με λύσσα το αστικό πανεπιστήμιο των ταξικών φραγμών, των διδάκτρων και της καταστολής (βίαιης και μη) της αγωνιστικής δράσης.

Το BLOCO Φιλοσοφικής ακολουθώντας την πάγια και γνωστή καθεστωτική γραμμή της λάσπης και της δημιουργίας εντυπώσεων, χαρακτήρισε το βάψιμο ενός τοίχου και το σκίσιμο αφισών ως “βία”. Μια “βία” που πάντα καταγγέλλεται με την συνοδεία συκοφαντικών βρωμιών, όπως των παραπάνω, για να αποκρυφτεί η πραγματική βία που εκπροσωπεί το σύστημα το οποίο στηρίζουν τέτοια καθάρματα. Στην προκείμενη, την βία του εγκλεισμού στα στρατόπεδα συγκέντρωσης που έφτιαξε ο ΣΥΡΙΖΑ ως κυβέρνηση, την βία του τσακίσματος μισθών και συντάξεων από τα καταστροφικά μνημόνια, την βία της κατάλυσης απεργιακών δικαιωμάτων που πρώτος ο ΣΥΡΙΖΑ με τον νόμο Αχτσιόγλου χτύπησε. Καταδικάζουν την “βία” των σπρέι για να κρύψουν τους ταξικούς φραγμούς που ενίσχυσε ο κατάπτυστος Νόμος Γαβρόγλου των διδάκτρων, της απόσπασης της παιδαγωγικής επάρκειας από πλήθος σχολών, της ίδρυσης επί πληρωμής ξενόγλωσσων προπτυχιακών προγραμμάτων σπουδών κ.α.. Μιλούν για “βια” για να θάψουν κάτω από την λήθη το αίμα διαδηλωτών/τριών που χύθηκε επί των ημερών της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Για να σβηστεί από την ιστορική μνήμη ότι και επί των ημερών τους στο Α.Τ. Ομόνοιας, στο οποίο τις μέρες αυτές κακοποιήθηκε μία κοπέλα από τους μπάτσους-βιαστές του, δολοφονήθηκε ο Εμπουκά και βασανίστηκαν δεκάδες άνθρωποι. Για να ξεχαστεί από την ιστορική μνήμη η συμβολή των μπάτσων της ΔΙΑΣ του Α.Τ. Ομόνοιας στην δολοφονία του Ζακ. Για να παρουσιαστεί η κρατική καταστολή όχι ως εγγενές στοιχείο αυτού του συστήματος, για την περιφρούρηση και την διαιώνιση του, αλλά ως χαρακτηριστικό αποκλειστικό της δεξιάς. Ας σταματήσουν λοιπόν αυτοί οι θλιβεροί υπηρέτες της κρατικής και καπιταλιστικής βίας να θυματοποιούνται. Εμείς δεν είμαστε “ευαίσθητοι” με το αίμα συνανθρώπων μας με κριτήριο το ποιος κυβερνάει, όπως αυτά τα σκουλήκια που τόλμησαν και χαρακτήρισαν το αναρχικό κίνημα ως “παρακράτος”.

Εμείς όταν λέμε “Ο Λαός δεν ξεχνά” (τι σημαίνει ΣΥΡΙΖΑ στην προκειμένη) μιλάμε με βάση πεπραγμένα και ιστορικά γεγονότα, σαν αυτά που αναφέραμε πιο πάνω για την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Αντίθετα, όταν οι υπηρέτες και προπαγανδιστές της βαρβαρότητας προσπαθούν να ξεπλυθούν, μιλούν συκοφαντικά για “παρακράτος”. Αυτό είναι το ήθος των ανθρώπων που ως “πολιτική αλλαγή” εννοούν να ξανακυβερνήσει ο ΣΥΡΙΖΑ! Και μάλιστα με όχημα την “εναντίωση στην καταστολή της δεξιάς” την ώρα που επιδιώκουν να σχηματίσουν κυβέρνηση συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ απ’ το οποίο αναδείχτηκε ο Χρυσοχοΐδης ως ο κατεξοχήν αρμόδιος υπουργός καταστολής! “Ενάντια στην καταστολή της δεξιάς” αυτοί που εκκένωσαν δεκάδες καταλήψεις και έβαλαν τους μπάτσους τους μέσα στο πανεπιστημιακό άσυλο! Με την υποκρισία τους ντρέπεται πλέον και η ντροπή!

Στο σημείο αυτό οφείλουμε να πούμε και κάτι το οποίο ίσως δεν λογίζεται ως αυτονόητο. Η εναντίωση μας προς το BLOCO, ως παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ, δεν σημαίνει και εναντίωση προς τους λιγοστούς παραπλανημένους που το ψήφισαν στις φοιτητικές εκλογές στην φιλοσοφική σχολή. Προς αυτούς τους φοιτητές απευθύνουμε το κάλεσμα να του γυρίσουν την πλάτη, δεν τους θεωρούμε εχθρούς. Όμως τα στελέχη του BLOCO (ζήτημα αν ξεπερνούν τα 3-4 άτομα στην φιλοσοφική σχολή) ούτε παραπλανημένοι είναι ούτε αφελείς. Ξέρουν πολύ καλά τι κάνουν. Ακόμη και μέσα από μια αναρχική δράση απέναντι σε αυτούς και το σάπιο σύστημα που υποστηρίζουν θέλησαν να κάνουν αντιπολίτευση στην Ν.Δ. για λογαριασμό του κόμματος τους, στην προσπάθεια τους να κερδίσει πολιτικάντικα έδαφος. Και θεώρησαν ότι μπορούν να εργαλειοποιήσουν το αναρχικό κίνημα για το πράξουν. Λες και δεν γνωρίζουμε ποιος είναι ο ρόλος τους και πώς λειτουργούν μέσα στην σχολές ως εγκάθετοι ενός κόμματος που θέλει να επιστρέψει στην εξουσία! Λες και δεν ξέρουμε ότι ο γραμματέας του Φ.Σ. Φιλοσοφικής, μέλος του BLOCO και της νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ, συνομιλεί με πρωτοκλασάτα στελέχη του κόμματος των μνημονίων που μάλλον του ετοιμάζουν μια λαμπρή καριέρα αξιωμάτων μέσα από τα οποία θα στοχεύσει να τσακίσει μελλοντικά τον λαό, την εργατική τάξη και την νεολαία.

Η επιλογή του BLOCO Φιλοσοφικής να χαρακτηρίσει τους αναρχικούς ως “παρακράτος” είναι μια ιδανική ευκαιρία για να αποτινάξουν όλοι μια και καλή τις αυταπάτες για τον ρόλο του. Για να αντιληφθούν ότι οι νεολαίες των κομμάτων εξουσίας δεν διαφέρουν είτε πρόκειται για την ΔΑΠ και την ΠΑΣΠ είτε για το BLOCO. Για να καταλάβουν οριστικά ότι επιλέγοντας να διαφοροποιήσουν το BLOCO από την ΔΑΠ στην πραγματικότητα εγκλωβίζονται μέσα στο δικομματικό παιχνίδι για την εναλλαγή της εξουσίας, για το ποιος δηλαδή θα διαχειριστεί την κρατική και καπιταλιστική βαρβαρότητα εις βάρος της κοινωνικής πλειοψηφίας. Ας τελειώνουμε λοιπόν με αυτά τα καθάρματα και ας τους γυρίσουμε την πλάτη, οργανώνοντας τους αγώνες και τις διεκδικήσεις μας μακριά από δαύτους, πετώντας τους έξω από τα πανεπιστήμια των αγώνων, των επαναστατικών ιδεών, των εξεγέρσεων και των νεκρών τους.

Ο Λαός δεν ξεχνά τι σημαίνει ΣΥΡΙΖΑ

ΔΑΠ-BLOCO-ΠΑΣΠ ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟΙ

Αναρχικό Στέκι Φιλοσοφικής

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *